kinder

Contact:

Admiraal de Ruijterweg 58,1056 GL Amsterdam.
Telefoon: +31(0)207 769 015
MOB: +31(0)628 444 151

Slapen

De kinderen die overdag één keer slapen, gaan rond 12:30 uur naar bed. Het kan natuurlijk voorkomen dat kinderen eerder of later moe zijn, dan passen wij - zo mogelijk in overleg met de ouders (bij de overdracht 's ochtend) - de slaaptijden van het kind hierop aan.

Bij de jongste kinderen die vaker op een dag slapen houden we zo veel mogelijk vast aan het eigen ritme en de vaste gewoonten van thuis. Mocht een kind geen vast slaapritme hebben, dan kunnen de slaaptijden per dag verschillen. De kinderen slapen in ergonomisch verantwoorde bedjes.

Toezicht is altijd aanwezig in de directe nabijheid van de slaapruimte. Dit gebeurt via de slaapwaakdienst door een leidster tot dat de kinderen in slaap zijn gevallen. Daarna wordt het bewaakt via de babyfoon en camera beelden op kantoor.

Elk kind heeft bij Kinderopvang Omarm mij een eigen slaapzakje. Het delen van een bedje komt voor als meerdere parttime kindjes 1 bed gebruiken om de week te vullen. Als de ouders dat willen, mag ook het slaapzakje van thuis worden meegegeven naar de kinderopvang. Het beddengoed wordt regelmatig gewassen met een neutraal wasmiddel.


Extra dagdelen

Kinderopvang Omarm mij maakt het mogelijk voor ouders met thuis, werk of andere situatie redenen, een extra dag aan te vragen. Dit zal door de leidster, per aanvraag bekeken worden of wij het verzoek kunnen inwilligen.

Indien de groep op die dag op volle capaciteit is, zal deze aanvraag afgewezen worden dit i.v.m. het kind - leidster - ratio conform de richtlijnen van de GGD.

Ziektebeleid

Een kind dat ziek is hoort thuis te blijven, dit voor de veiligheid van het kind en die van een ander. Een ziek kind heeft behoefte aan rust en zal op het kinderdagverblijf niet de nodige aandacht kunnen krijgen van de leidsters.

Onder ziek verstaan wij het volgende:

Koorts, temperatuur van 38 graden of een temperatuur onder de 35,6 graden.
Besmettelijke kinderziekte zoals mazelen, waterpokken, bof, rode hond, ernstige diarree, ontstoken ogen enz.

Mocht het kind op de kinderopvang ziek worden, dan zullen de ouders hiervan direct op hoogte gesteld worden. Het kind dient dan te worden opgehaald. Het is belangrijk dat de leidsters op de hoogte wordt gesteld wanneer een kind in het weekend ziek is geweest, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Protocol Medische handeling ligt ter inzage op de vestigingen. Medicijngebruik valt altijd onder de verantwoordelijkheid van de ouders. Wanneer de handelingen voor ons praktisch uitvoerbaar zijn vragen wij de ouders de 'overeenkomst gebruik medicijnen' in te vullen.

Bij ziekte van personeel wordt zo veel mogelijk vervanging binnen de eigen organisatie gezocht. In ieder geval staat er op elke groep minstens één leidster die alle kinderen goed kent. Ook gelden dezelfde regels in geval van besmettelijke ziektes.

baby voeding

Kinderopvang Omarm mij biedt de normale flesvoedingen zoals Nutrilon standaard en Friso. Speciale (dieet) voedingen dienen door de ouders zelf te worden meegenomen.
Voor de allerkleinste wordt er een warme maaltijd voorbereid en gepureerd. Dagelijks verzorgen wij vers gepureerd fruit voor de baby's. Mocht er behoefte zijn in potjes voeding, dan dienen de ouders dit zelf mee te nemen.

Voeding

Tussen 9:30 en 10:00 uur
krijgen de kinderen hun ontbijt, dit kan zijn pap, cornflakes, brood, cracker en drinken. Wij zitten gezellig met elkaar aan tafel en de allerkleinste doen ook gezellig mee. Hierna vind er een verschoon ronde plaats bij de allerkleinste en worden de grote kinderen naar de wc begeleid. De baby's worden in bed gelegd voor hun rust moment. Tussen 10:00 en 11:30 uur worden verschillende activiteiten aangeboden, dit kan binnen of buiten als het weer het toelaat.Tussen 11:30 en 12:30 uur

krijgen de kinderen hun lunch, dit kan zijn een (warme) maaltijd, cornflakes, brood afhangende van het ontbijt die de kinderen hebben gehad . De kinderen krijgen roosvicee, diksap of sap, melk, water bij het eten. Na het eten worden de kinderen opgefrist en naar bed gebracht. Verschonen, handen wassen en gezichtjes poetsen gebeurt bij ons waar nodig en de hele dag door. De oudere kinderen die niet naar bed gaan, gaan lezen of een spel spelen of wordt er een activiteit met ze gedaan, bijvoorbeeld memory, kwartetten. De baby's worden uit bed gehaald, verschoond, gevoed en vertroeteld.

Tussen 15:00 en 15:30 uur
krijgen de kinderen (vers) fruit, yoghurt of vla. Tussen 15:00 en 16:00 uur is de rustperiode voor de baby's. De grote kinderen mogen helpen bij het opruimen van de eettafel en helpen bij de afwas. Hierna gaan de kinderen buiten spelen als het weer het toelaat. Tussen 16:30 en 18:30 uur krijgen de kinderen wat te drinken en eten een soepstengel of rijstwaffel. Hierna kunnen de kinderen weer gaan spelen en/of wordt er een activiteit met ze gedaan.